فیزیک برای زندگی

وبسایتی ویژه ی تمامی دوستاران فیزیک

فیزیک برای زندگی

وبسایتی ویژه ی تمامی دوستاران فیزیک

فیزیک برای زندگی

وبسایت فیزیک برای زندگی ، به جهت آموزش فیزیک ( برای علاقه مندان در تمامی گروه های سنی ) توسط موسسه ی آموزشی فرهنگی محمد راه اندازی شده است. این وبسایت برای کلیه ی علاقه مندان به فیزیک ، دانش آموزان و اساتید دانشگاه دارای مطالبی مفید و غنی شده می باشد که می تواند ضمن ارتقای سطح علمی شما ، برای زندگی بهتر به شما کمک کند. ما ، می کوشیم تا مطالب فیزیک را به روشی نوین آموزش دهیم و درک و فهم آن را ساده تر سازیم .
بی صبرانه منتظر نظرات ، انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.
http://physics1.blog.ir

دیدگاه شما !

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۵ ثبت شده است

۲۷تیر

آیا تا کنون به این اندیشیده اید که شتاب زیاد ، بر روی بدن انسان چه اثراتی می تواند داشته باشد ؟ اکنون کارشناسان فیزیک برای زندگی به این پرسش شما پاسخ می دهند !

تاثیر فیزیکی شتاب زیاد روی بدن انسان چیست ؟ » پاسخ این پرسش به این بستگی دارد که شتاب در چه جهتی به بدن شخص وارد می شود . شتاب رو به بالا در حدود 5g ( پنچ برابر شتاب گرانش زمین ) کافی است تا توانایی قلب برای پمپاژ خون به سمت مغز را از کار بیندازد . در نتیجه مغز شما ، دچار کمبود اکسیژن شده و طی تنها چند ثانیه بیهوش می شوید !

با این وجود شتاب رو به پایین یا منفی به اندازه ی تنها 1g به مراتب از این هم خطرناک تر است . اگر چنین شتابی به شما وارد شود ، خون به سمت سر شما کشیده می شود ، صورتتان باد می کند و پلک پایین به چشمانتان فشار می آورد . این حالت را اصطلاحا " سرخی میدان دید " (Redout) می گویند ، چرا که تنها چیزی که می بینید ، نور سرخ رنگی است که از میان پلک هایتان به درون چشم تابیده می شود . زمانی که فشار به منفی 3g می رسد ، خون نمی تواند به شش ها بازگردد تا اکسیژن خود را تجدید کند که در نتیجه باعث مرگ خواهد شد .

هواپیمای جنگنده 1

شتاب زیاد در هواپیماهای جنگنده ، بر روی خلبان تاثیر می گذارد

اگر در رابطه با این مطلب پرسشی دارید می توانید از ما بپرسید ! ( از طریق بخش نظرات همین پست ) ، همچنین اگر شما نیز پرسشی دارید که پاسخی برای آن نیافته اید ، کلید آن در دست ماست ! از ما بپرسید تا در اولین فرصت ممکن پاسخ دهیم ...

در رابطه با این مطلب دیدگاه و یا در راستای بهبود آن پیشنهادی دارید ؟! در بخش نظرات همین مطلب مطرح کنید . 
با فیزیک برای زندگی همراه باشید ...
گروه فیزیک
۲۴تیر

در مطالب قبلی " فیزیک برای زندگی " به موضوع حرکت ، سرعت و بحث هایی پیرامون آن پرداختیم ، حال می خواهیم با " شتاب " که یکی از مفاهیم مهم و اساسی در علم فیزیک می باشد ، بیش تر آشنا شویم . با ما همراه باشید ... 

شتاب Acceleration » سرعت یک جسم متحرک ، با تغییر اندازه ی سرعت آن ، یا تغییر جهتش و یا هر دو می تواند تغییر کند . چگونگی تغییر سرعت ، همان شتاب است ! به عبارت دیگر ، به نسبت تغییرات سرعت به بازه ی زمانی این تغییرات ، شتاب می گویند . 

شتاب1

ما با شتاب گرفتن اتومبیل آشناییم . هنگامی که راننده پدال گاز را ( شتاب دهنده ) فشار می دهد ، سرنشینان با فشرده شدن به صندلی هایشان احساس شتاب گرفتن پیدا می کنند . مفهوم مهمی که شتاب را مشخص می کند تغییر است . فرض کنید در حال رانندگی هستیم و در 1 ثانیه سرعت خود را به طور منظم از 30 کیلومتر در ساعت به 35 کیلومتر در ساعت ، و سپس در ثانیه ی بعد به 40 کیلومتر در ساعت ، و ثانیه ی پس از آن به 45 کیلومتر در ساعت و ...افزایش می دهیم . ما سرعت خود را در هر ثانیه ، 5 کیلومتر در ساعت افزایش می دهیم . این تغییر سرعت ، همان چیزی است که آن را در فیزیک شتاب می نامیم . 
شتاب
در اینجا ، شتاب 5 کیلومتر در ساعت ثانیه است ( به اختصار 5km/h.s ) . توجه کنید که یکای زمان دو بار وارد می شود . یک بار برای یکای سرعت و دوباره برای بازه ی زمانی که در آن سرعت تغییر می کند ( البته در اینجا " کیلومتر در ساعت ثانیه " یکای استاندارد SI برای کمیت فیزیکی " شتاب " نیست ! کمیت استاندارد SI ، متر بر مجذور ثانیه m/s2 می باشد که احتمالا برای شما نیز آشنا تر است ! ) . 
به همین ترتیب ، توجه کنید که شتاب فقط تغییر کل در سرعت نیست ؛ بلکه آهنگ زمانی تغییر ، یا تغییر در ثانیه ، در سرعت است . 
اصطلاح شتاب در فیزیک هم در مورد افزایش سرعت به کار می رود و هم برای کاهش آن . مثلا می گوییم ترمز های اتومبیل ، شتاب های کند کننده ی بزرگی تولید می کنند و موجب کاهش سرعت و ایستادن اتومبیل می گردند ؛ یعنی در هر ثانیه ، کاهش شدیدی در سرعت اتومبیل به وجود می آورند . این را اغلب شتاب منفی می نامیم . شتاب منفی را هنگامی تجربه می کنیم که راننده ی اتوبوس یا اتومبیل ترمز کند و ما ناگهان به جلو خیز بر می داریم . هرگاه در مسیر منحنی حرکت کنیم ، حتی اگر حرکت با اندازه ی سرعتی ثابت باشد ، شتاب می گیریم ، زیرا جهت حرکت تغییر می کند ، در نتیجه سرعتمان نیز دائما تغییر می کند . وقتی در معرض این نوع شتاب قرار می گیریم که ناگهان به طرف بخش خارجی منحنی بچرخیم . از این رو بین اندازه ی سرعت و سرعت فرق می گذاریم و شتاب را به صورت آهنگ تغییر سرعت تعریف می کنیم ، تا هم شامل تغییر اندازه و هم تغییر جهت باشد . 
هر کسی که در اتوبوس شلوغی ایستاده باشد ، تفاوت سرعت و شتاب را احساس کرده است . به استثنای خیابان های پر دست انداز (!) می توانید خیلی راحت در اتوبوسی بایستید که با سرعت ثابتی حرکت می کند ، حتی می توانید سکه ای را بالا بیندازید و آن را درست مانند زمانی که اتوبوس ساکن است ، بگیرید . فقط هنگامی که اتوبوس شتاب می گیرد ( سرعت می گیرد یا کند می شود و یا می پیچد ) در ایستادن دچار مشکل می شوید ! 
برای سهولت بیشتر ، ما سعی می کنیم فقط به حرکت در خط راست بپردازیم . وقتی حرکت را در خط راست ( و بدون تغییر جهت ) در نظر می گیریم ، معمولا اندازه ی سرعت و سرعت را ، یکسان در نظر می گیریم . هنگامی که جهت تغییر نکند ، شتاب را می توان به صورت آهنگ تغییر اندازه ی سرعت بیان کرد . 

خود را بیازمایید !
شتاب اتومبیل مسابقه ای که با سرعت ثابت 400km/h از کنار شما رد می شود چقدر است ؟
پاسخ :: خیلی ساده ! در پرسش بالا از کلمه ی " سرعت ثابت " استفاده شده و این به معنای آن است که شتاب صفر است ، زیرا هنگامی که سرعت ثابت باشد و تغییری نکند ، شتابی نیز وجود نخواهد داشت ! توجه کنید که اندازه ی سرعت مهم نیست ، مهم میزان تغییرات آن است . 

در رابطه با این مطلب دیدگاه و یا در راستای بهبود آن پیشنهادی دارید ؟! در بخش نظرات همین مطلب مطرح کنید . 
مطلب قبلی را در این باره ببینید :: سرعت 

با فیزیک برای زندگی همراه باشید ...
گروه فیزیک
۱۶تیر

سلام به همه ی شما همراهان گرامی " فیزیک برای زندگی " و در کل هر کسی که الان داره این مطلب رو می خونه ! 

پیش از هر چیز فرا سیدن عید سعید فطر رو پس از یک ماه بندگی به همه ی مسلمانان ایران و جهان ، تبریک عرض می نماییم و برای همه ی شما مومنان روزه دار ، رحمت و پاداش از سوی پروردگار متعال آرزو می کنیم ، انشاالله  :) 

و اما دوم این که به دلیل برخی مشکلات مدتی بود که نبودیم !! ( البته بودیم ولی پست جدید منتشر نمی کردیم ) ، برخی از دوستان در نظرات برای ما می نویسن که چرا فعالیت نمی کنید و ... ! اما اینطور نیست ، ما ، هیچ گاه به فعالیت خود پایان نمی دهیم و همواره برای اهداف خود می کوشیم ، و البته تمام تلاش خود را می کنیم تا روز به روز از دیروز بهتر باشیم . 

و اما نکته ی آخر این که از همه ی شما می خواهیم مانند همیشه با نظرات ارزشمند خود ما رو همراهی و حمایت کنید ، هر کسی هستید ، هر تحصیلات و در هر شغلی که فعالیت می کنید ، ازتون می خوایم اگر براتون مقدور هست ما رو از دیدگاه های خوب و سازنده ی خود بی نصیب نگذارید ، هر چیزی که تو دلتون هست و یا فکر می کنید باید به ما بگید از طریق بخش نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید ... مهم نیست چی باشه ، انتقاد ، پیشنهاد و یا ... . 

یکی از دوستان در مورد قالب و طراحی صفحات انتقاد کرده بودند و همچنین خواسته بودن استفاده از ویدیو های جذاب علمی رو هم در دستور کار قرار بدیم !  ، و دوستی هم به ما پیشنهاد دادن یک کانال تلگرامــ!ــی راه اندازی کنیم و ... ما ، این موارد رو هم بررسی می کنیم و در صورت امکان حتما اقدام خواهد شد دوستان هم اگر نظری دارند ، منتظریم ! 


همراهان ، همکاران و دوستان گرامی !
پیشنهاد ، انتقاد و یا هر دیدگاهی در مورد نحوه ی عملکرد ما دارید ، از طریق بخش " دیدگاه های این مطلب " با ما به اشتراک بگذارید !
با فیزیک برای زندگی همراه باشید ...
ما را در بیان دنبال کنـید » کلیک کنیـ!ـد
گروه فیزیک

پشتیبانی

360 رنگ
حمایت از ما
خانه
درباره ما
همکاری با ما