فیزیک برای زندگی

وبسایتی ویژه ی تمامی دوستاران فیزیک

فیزیک برای زندگی

وبسایتی ویژه ی تمامی دوستاران فیزیک

فیزیک برای زندگی

وبسایت فیزیک برای زندگی ، به جهت آموزش فیزیک ( برای علاقه مندان در تمامی گروه های سنی ) توسط موسسه ی آموزشی فرهنگی محمد راه اندازی شده است. این وبسایت برای کلیه ی علاقه مندان به فیزیک ، دانش آموزان و اساتید دانشگاه دارای مطالبی مفید و غنی شده می باشد که می تواند ضمن ارتقای سطح علمی شما ، برای زندگی بهتر به شما کمک کند. ما ، می کوشیم تا مطالب فیزیک را به روشی نوین آموزش دهیم و درک و فهم آن را ساده تر سازیم .
بی صبرانه منتظر نظرات ، انتقادات و پیشنهادات شما هستیم.
http://physics1.blog.ir

دیدگاه شما !

سیاره ها

يكشنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۱ ب.ظ

در بیش تر شب های سال ، ستاره ای پرنور و درخشان در غرب آسمان و بلافاصله پس از غروب خورشید پدیدار می شود . این سیاره بسیار زودتر از دیگر ستارگان در آسمان شب نمایان می شود و بسیار پرنور تر از آن ها به نظر می رسند . این جرم پرنور که با نام ستاره ی شامگاهی شناخته شده است ، اصلاً ستاره نیست ، بلکه سیاره ی همسایه ی زمین است که زهره نام دارد . سیاره به گروهی از اجرام آسمانی می گویند که همانند سیاره ی زمین ، پیرامون خورشید در گردشند .

سیاره ی زهره یا ناهید ( نزدیک ترین سیاره به زمین ) ، یکی از پنج سیاره ای است که می توانیم با چشم غیر مسلح آن را در آسمان مشاهده کنیم . چهار سیاره ی دیگر عبارتند از : عطارد ، مریخ ، مشتری و زحل . علاوه بر این پنج سیاره ، سه سیاره ی دیگر هم وجود دارند که فاصله ی آن ها از زمین بسیار دور است و فقط با تلسکوپ می توانیم آن ها را ببینیم . این هشت سیاره همراه با زمین ، نه سیاره ی منظومه ی شمسی هستند .

سیاره ها به دو گروه تقسیم می شوند . چهار سیاره ی زهره ، عطارد ، مریخ و زمین سیاره های درونی نام دارند که نزدیک به هم هستند . این سیاره ها سنگی اند و به آن ها سیاره های شبه زمین نیز می گویند . سیاره های مشتری ، اورانوس ، زحل و نپتون که به گروه سیاره های بیرونی معروفند ، از هم بسیار دور هستند . این چهار سیاره بسیار غول پیکرند و ساختارشان از جنس گاز و گاز مایع است که جنس بیش تر این گاز ، هیدروژن است . دوردست ترین سیاره ، پلوتوست . کره ای کوچک و پوشیده از یخ که قطر آن حتی کوچک تر از قطر کره ی ماه است ، به تازگی شواهد جدیدی از پلوتو به دست آمده است . ( توجه : پلوتو به دلایلی امروزه به عنوان یک سیاره ی کامل شناخته نمی شود . )

دیگر اعضای خانواده ی منظومه ی شمسی

جرم های گوناگون دیگری نیز عضو مجموعه ی  منظومه ی شمسی هستند . بیش تر سیاره ها قمرهایی دارند که پیرامون آن ها در گردشند .

چهار سیاره ی غول پیکر منظومه ی شمسی ، بیش از شصت قمر دارند .

جرم های آسمانی بی شماری به نام سیارک ها در کمربندی به نام کمربند سیارک ها پیرامون خورشید در گردشند . شمار کمی از آن ها بیش از اندازه به زمین نزدیک می شوند و ممکن است خطر آفرین باشند . دسته ای از ستاره شناسان در گروه هایی به نام دیده بانان فضا ، نزدیک شدن این اجرام آسمانی به زمین و خطر برخورد آن ها با زمین را با دقت بررسی می کنند .

دیگر منظومه های شمسی

خورشید تنها ستاره ای نیست که چند سیاره به دور آن می گردند . اخترشناسان ستارگان دیگری یافته اند که سیاره هایی دور آن ها در گردشند . اخترشناسان برای یافتن منظومه های دیگر ، به دنبال ستارگانی هستند که نور تپنده دارند برای این که گرانش یک سیاره ، موجب لرزش نور ستاره می شود .

با روش لرزش نور ستارگان ، نخستین سیاره در سال 1995 میلادی یافت شد . از آن زمان تا به امروز ، ده ها سیاره ی دیگر یافت شدند که به دور ستارگانی مانند ستاره ی ما ( خورشید ) می گردند . بیش تر این سیاره ها هم اندازه ی مشتری یا حتی بزرگ تر از آن هستند . اما شاید این ستارگان ، سیاره های کوچک تر یافت نشده ای هم داشته باشند که حتی ممکن است تا اندازه ای شبیه کره ی زمین باشند .

ویژگی سیاره های منظومه ی شمسی

نام سیاره

میانگین فاصله از خورشید

( بر حسب میلیون کیلومتر )

قطر استوایی

( بر حسب کیلومتر )

مدت زمان گردش به دور خورشید

عطارد

58

4880

88 روز

زهره

108

12104

225 روز

زمین

150

12756

365/25 روز

مریخ

228

6792

687 روز

مشتری

778

42980

9 / 11 سال

زحل

1429

120540

4 / 29 سال

اورانوس

2875

31760

7 / 83 سال

نپتون

4505

49530

7 / 163 سال

پلوتو (!)

5916

2300

248 سال


کمربند سیارک ها

تصویری خیالی از کمربند سیارک ها

برای آشنایی با موارد مرتبط دیگر مطالب وبسایت فیزیک برای زندگی را ببینید ...

نظر شما در مورد این مطلب چیست ؟ در بخش نظرات منتظریم !

با فیزیک برای زندگی همراه باشید ...

دیدگاه های شما  (۵)

۱۲ مرداد ۹۴ ، ۱۰:۱۷ خانومی مهربون

جالب بود

نمیدونستم

سیارک هم وجود داره

همش فکر میکردم تخیل انسان هست نه واقعی

پاسخ:
بله وجود داره ، گاهی اوقات حتی اندازه های خیلی بزرگی دارن . 
۱۲ مرداد ۹۴ ، ۱۰:۵۲ آرمین یدالهی
با سلام  می خواستم یکی از مشکلات بزرگ این متن را متذکر شوم این که پلوتو یک سیاره نیست و جز سیارات منظومه شمسی به حساب نمی آید در واقع یک سیارک است لطفا این اشتباه را اصلاح کنید برای دونستن اینکه چرا نیست به وبلاگ ما یعنی فراسوی فیزیک مراجعه و در قسمت نظرات پرسش خود را مطرح سازید . . .
با تشکر.
پاسخ:
باسلام ، فرمایش شما ، کاملاً صحیح است - پلوتو در گذشته سیاره شناخته می شد اما مدتیست که آن را به عنوان یک سیاره در منظومه ی شمسی به حساب نمی آورند ، یکی از دلایل این امر این است که این کره در مداری کاملاً متفاوت به دور خورشید گردش می کند ؛ با ابن که پلوتو امروزه جزو سیارات منظومه ی شمسی شناخته نمی شود ، اما هنوز در بیش تر مراجع علمی با نام سیاره شناخته می شود . با تشکر از پیگیری شما .
در صورتی که در این مورد بحثی دارید لطفاً مطرح فرمایید .
ممنون
+ دادم :)
دوست عزیز مارو لینک میکنید؟
پاسخ:
با سلام ، بله ، چشم . 
عالی بود اطلاعات خیلی جالبی بود نمی دونستم
پاسخ:
متشکریم ، خوشحالیم که براتون مفید و کاربردی بوده . 
خیلی خیلی خیلی خوب بود .
ممنون .
پاسخ:
از اعتماد شما ، سپاسگزاریم .

ارسال دیدگاه

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">

پشتیبانی

360 رنگ
حمایت از ما
خانه
درباره ما
همکاری با ما