بیدار شدن کاوشگر فیله
کاوشکر فیله ( philae ) پس از 600 ساعت دوباره به کار افتاد ! این کاوشگر با ارسال پیام « سلام زمین ، صدای مرا می شنوی ؟ » به « روزتا » ( روزتا نام ماهواره همراه فیله است ) روزتا نام در توئیتر ، دانشمندان را از راه افتادن دوباره اش ذوق زده کرد ! روزتا هم در جواب به آن توئیت گفت « یک خبر عالی ! فیله ، کاوشگر من بیدار شده است ! »
فیله ، نام روبات کاوشگر سازمان فضایی اروپاست که آبان ماه سال گذشته روی دنباله دار پی 67 فرود آمد . اما بعد از حدود 60 ساعت نمونه برداری و ارسال اطلاعات به زمین ، شارژش تمام شد و از کار افتاد . دلیل از کار افتادن فیله نبود نور خورشید بود ، در واقع این روبات برای فرودش دچار مشکل شد و در نهایت داخل شکافی افتاد که باعث شد نور کافی به آن نرسد و باتری های خورشیدی اش نتوانستند شارژ َکافی به دست آورند . این اتفاق با نزدیک شدن دنباله دار به خورشید برطرف شد ، انرژی مورد نیاز کاوشگر تأمین شد و بعد از گذشت 600 ساعت فیله دوباره به کار افتاد ! وظیفه ی اصلی فیله جمع آوری اطلاعات و بررسی دنباله دار است . فیله و روزتا 10 سال پیش به فضا پرتاب شدند و پروژه شان یکی از پر خرج ترین فعالیت های فضایی تاکنون بوده است . کاوشگر فیله حدود 100 کیلوگرم وزن دارد و فرود سختش روی دنباله دار یکی از مهم ترین اتفاقات فضایی در سال های گذشته بوده است .
جالب است بدانید اسم کامل دنباله دار پی 67 ، چوریوموف گراسیمنکو ( Ghuryumov Gerasimenko ) یعنی اسم فردی است که آن را کشف کرده است . این دنباله دار در سال 1969 میلادی کشف شد .
تصویری خیالی از کاوشگر فیله
نظر شما در مورد بیدار شدن کاوشگر فیله چیست ؟ در بخش نظرات منتظریم !
با فیزیک برای زندگی همراه باشید ...